ProstoTECH - Новости современных технологий 2017 года

Последние новости

09:09
Компания «Фродекс» представила новое решение для мониторинга защищенности больших инфраструктур
19:48
Мелситек переходит на работу с российскими кристаллами
16:06
Маслостанцию с уникальным набором характеристик разработала «70Мпа-инжиниринг»
14:34
Обсуждайте проекты голосом: Pruffme внедрила аудиосвязь на досках
10:43
Как компьютерные игры развивают навыки, необходимые в изменчивой реальности
19:50
160 тонн блинов и начинок съели россияне в первые дни Масленицы
16:17
Яна Кутуева: «В пиаре самое сложное - начать»
12:43
Специалисты назвали главные преимущества новых ЭСДН с керамическими нагревателями
16:56
Создание плана антикризисного управления: 10 ключевых шагов
20:00
Переосмысление будущего: как ускорить развитие своего города
19:41
Современное образование: конструктор новых возможностей
12:15
«Р7» провела масштабное обновление модуля видеоконференцсвязи «Р7-Команда»
20:19
Фонд Мельниченко объявляет о запуске «Акселератор.ФМ»: 120 социальных проектов из 14 регионов получат возможность расширить их на всю страну
19:57
Строительство частных домов активизировалось в Заполярье
20:53
Загородная недвижимость: за и против. АРХИWOOD и курорт Завидово запустили совместный проект
18:53
Что такое «джевотворительность» – как Джевейра Колосова создала в Абхазии благотворительность нового образца
16:04
«Время открытий»: историческое путешествие по следам первооткрывателей сибирских богатств
21:06
Как системно масштабировать бизнес? Кайдзен — методология непрерывных улучшений
17:57
Зимние виды спорта на российских ГОКах: как отдыхают горняки
14:13
Гуманитарную работу в составе фонда «Орион» продолжает Ксения Шойгу
20:38
Корпоративный университет «СФЕРА»: обучение персонала среднего бизнеса на новом уровне
20:05
Точка притяжения: в экопарке "Ясно Поле" гостей принимает напечатанный на 3D-принтере отель
10:31
Специалисты KAMA TYRES получили награды на Всероссийском конкурсе массового рационализаторства
09:39
Капитальный ремонт 2024: больше площади, больше расходы?
18:36
Чемпион Игр Будущего станет первым мастером спорта по программированию
21:24
Московская неделя моды проходит при поддержке Правительства Москвы
19:48
«Истощенные на работе»: кто должен заботиться о ментальном здоровье сотрудников
19:36
Павел Музыка рассказал о разработке платформы адаптивного обучения для университетов и корпораций
19:16
Корпоративные пользователи РЕД ОС смогут устанавливать продукты «Р7-Офис» на всю IT-инфраструктуру организации
19:06
Новая версия Exiland Backup 6.7 – улучшения и новые возможности
16:00
От дачи до многоэтажки: как не ошибиться со строительными материалами
21:41
История пожарного Ральфа: правда или вымысел?
19:23
KAMA TYRES представил сразу четыре новых модели квадро шин
Больше новостей
» » Huawei представила найпотужніший у світі інтелектуальний процесор Ascend 910
-

Huawei представила найпотужніший у світі інтелектуальний процесор Ascend 910

Поделиться:
MobilZone
1 754
Сьогодні компанія Huawei офіційно представила новий найпотужніший у світі процесор на базі штучного інтелекту Ascend 910 та інтелектуальну уніфіковану інфраструктуру MindSpore.

«Ми досягли стабільного прогресу з жовтня минулого року, коли оприлюднили нашу стратегію розвитку штучного інтелекту, — зазначив Ерік Ксю (Eric Xu), виконавчий директор Huawei. — Ми пообіцяли створити повноцінне портфоліо комплексних рішень на базі штучного інтелекту, і ми це зробили, адже сьогодні представляємо Ascend 910 і MindSpore. Це досягнення також знаменує собою початок нового етапу в стратегії Huawei щодо розвитку штучного інтелекту».


Ascend 910: більше обчислювальної потужності, ніж у будь-якого іншого AI-процесора в світі

Ascend 910 — це новий процесор на базі штучного інтелекту з лінійки чипсетів Ascend-Max. Huawei розповіла про заплановані характеристики процесора на своєму щорічному форумі Huawei Connect у 2018 році. Минув рік безперервної роботи над процесором, і сьогодні результати тестів демонструють, що Ascend 910 досягає поставлених цілей, витрачаючи набагато менше енергії, ніж планувалося.


Для операцій із числами половинної точності (FP16) Ascend 910 забезпечує 256 TeraFLOPS, для операцій з цілими числами (INT8) — 512 TeraOPS. Незважаючи на неперевершену продуктивність, максимальне споживання енергії становить лише 310 Вт, що набагато нижче за заплановані показники (350 Вт).


«Ascend 910 демонструє набагато ліпші результати, ніж ми очікували. Безсумнівно, він має більшу обчислювальну потужність, ніж будь-який інший AI-процесор у світі», — зауважив Ерік Ксю.


Ascend 910 застосовується для навчання ШІ-моделей. У типовій навчальній сесії на основі ResNet-50 комбінація Ascend 910 і MindSpore стала приблизно вдвічі швидшою у порівнянні з іншими розповсюдженими картами, що використовують TensorFlow.


Huawei продовжить інвестувати в процесори на основі штучного інтелекту. Мета компанії — надавати продуктивніші, доступніші за ціною та легко адаптовані обчислювальні потужності, що відповідають потребам широкого діапазону сценаріїв (наприклад, периферійні обчислення, обчислення для систем автономного водіння, навчання).


MindSpore: уніфікована інфраструктура для повного спектра сценаріїв 

Huawei також запустила MindSpore — обчислювальну платформу на базі штучного інтелекту, яка підтримує розробку інтелектуальних додатків у всіх сценаріях.


Обчислювальні фреймворки ШІ мають вирішальне значення для полегшення розробки інтелектуальних додатків, роблячи такі додатки більш поширеними та доступними, а також забезпечують конфіденційність інформації.


У 2018 році Huawei оголосила про три цілі розвитку своєї інфраструктури:

• проста розробка: значно скорочує навчальний час і витрати;

• ефективність роботи: використовує найменший обсяг ресурсів із максимально можливим OPS/W;

• адаптація до всіх сценаріїв: пристрої, периферійні та хмарні додатки.


MindSpore знаменує значний прогрес у досягненні цих цілей. Оскільки захист конфіденційності сьогодні набуває дедалі більшого значення, необхідною стає і підтримка всіх сценаріїв використання для забезпечення безпечного і доступного штучного інтелекту. Це ключовий компонент у структурі MindSpore, яка може легко адаптуватися до різних потреб. MindSpore підтримує будь-які середовища: великі та складні, маленькі та прості.


MindSpore допомагає забезпечити конфіденційність користувача, оскільки має справу лише зі змінною і модельною інформацією, яка вже була оброблена. Вона сама не обробляє жодних даних, тому приватна інформація про користувача може бути ефективно захищена навіть у крос-сценаріях. Окрім того, MindSpore має вбудовану технологію захисту моделей, щоб гарантувати їхню надійність і безпеку.


Інфраструктура MindSpore AI адаптується до всіх сценаріїв використання — будь-які пристрої, периферійні та хмарні середовища — і забезпечує взаємодію між ними на вимогу. Концепція «AI-алгоритм як код» дозволяє розробникам з легкістю розробляти новітні AI-програми і швидше навчати свої моделі.


У типовій нейронній мережі для обробки природного мовлення (NLP) MindSpore має на 20% менше рядків основного коду, ніж провідні фреймворки на ринку, і це допомагає розробникам підвищити ефективність роботи як мінімум на 50%.


Завдяки інноваціям і спільній оптимізації MindSpore і процесора Ascend рішення Huawei може допомогти розробникам більш ефективно вирішувати складні обчислювальні завдання, а також задовольнити потребу в широкому спектрі обчислювальних потужностей для різноманітних додатків. Усе це забезпечує вищу продуктивність та ефективнішу роботу. Окрім процесорів Ascend, MindSpore також підтримує графічні процесори GPU, процесори CPU й інші типи процесорів.


Представляючи MindSpore, пан Ксю наголосив, що Huawei зробить все можливе, щоб допомогти збудувати більш міцну та повноцінну екосистему штучного інтелекту. 


«MindSpore вийде з відкритим кодом у першому кварталі 2020 року. Ми хочемо досягти ширшого впровадження штучного інтелекту та допомогти розробникам робити саме те, що вони вміють найкраще», ? говорить Ерік Ксю.


Впровадження всеосяжного ШІ (AI)

Перед оголошенням про запуск Ascend 910 та MindSpore Ерік Ксю ще раз нагадав про стратегію розвитку штучного інтелекту Huawei, котра містить наступні пункти:


  • інвестиції у дослідження штучного інтелекту, що передбачає розвиток фундаментальних можливостей машинного навчання у сфері комп’ютерного зору, обробки природного мовлення, прийняття рішень та інтерфейсів тощо. Компанія фокусується на: даних та енергоефективності (використання меншої кількості даних, обчислень та енергії); безпеці та надійності; автоматизації технічних процесів/самоуправлінні;


  • створення комплексного ШІ-портфоліо, котре передбачає: адаптацію до всіх сценаріїв використання, у тому числі автономних і сумісних для хмари; стабільну і доступну обчислювальну потужність; ефективну та зручну ШІ-платформу з повним пакетом послуг;


  • розвиток талантів і відкритої екосистеми: співпраця зі світовими академіями, галузями і партнерами;


  • зміцнення наявного портфоліо: впровадження ШІ та інтелектуальних технологій у наявні продукти та рішення, щоб створити більшу цінність і посилити конкурентоспроможність;

 

  • підвищення операційної ефективності: застосування ШІ для автоматизації масштабних завдань, що повторюються, для підвищення ефективності та поліпшення якості роботи.


Продукти Huawei, оснащені ШІ, охоплюють усі сценарії використання, включаючи публічну хмару, приватну хмару, індустріальні пристрої, що використовують інтернет речей, і користувацькі пристрої. Портфоліо також включає Ascend IP і відповідну серію чипів, код підтримки чипа CANN, фреймворк для тренування та інференції MindSpore і платформу для здійснення програм ModelArts.


Huawei визначає ШІ як технологію, що стала невід'ємною частиною нашого повсякденного життя, як залізниця або електрика в XIX столітті й автомобілі, комп'ютери та інтернет у XX столітті. У компанії впевнені, що вже незабаром ШІ використовуватиметься практично в кожному секторі економіки.


За словами Еріка Ксю, ШІ все ще перебуває в ранній стадії розвитку і його потрібно вдосконалити, перш ніж він зможе стати технологією повсякденного використання. Стратегія Huawei з розвитку ШІ розроблена, щоб усунути недоліки технології і прискорити її впровадження на глобальному рівні. Зокрема, Huawei ініціює зміни в десяти напрямах:


1)надання більш високої обчислювальної потужності для збільшення швидкості розвитку складних моделей від кількох днів або місяців до декількох хвилин або навіть секунд;


2)надання більш доступної і розширеної обчислювальної потужності. Наразі обчислювальні потужності дорогі та обмежені в своїх можливостях, що уповільнює розвиток ШІ;


3)надання ШІ-портфоліо, яке закривало б потреби бізнесу і в той же час забезпечувало конфіденційність користувачів. Це портфоліо зможе забезпечити розгортання ШІ в будь-якому сценарії використання, не тільки в публічній хмарі;


4)інвестування в базові алгоритми ШІ. Алгоритми майбутнього повинні бути ефективними в обробці даних. Мається на увазі, що вони зможуть видати ті ж результати, використовуючи менше даних. Також такі алгоритми повинні бути енергоефективними, видаючи однакові результати при використанні нижчих обчислювальних потужностей і меншої кількості енергії;


5)використання MindSpore і ModelArts для автоматизації розвитку ШІ без залежності від людських зусиль;


6)подальше вдосконалення алгоритмів моделей для створення ШІ промислового рівня, який би добре зарекомендував себе в реальному світі, а не тільки під час тестувань;


7)розробка системи із замкнутим циклом, що працює в режимі реального часу для оновлення наявних моделей. При цьому ШІ-програми підприємств могли б продовжити працювати в оптимальному режимі;


8)збільшення цінності ШІ в синергії з іншими технологіями, такими як інтернет речей, edge computing, блокчейн, великі дані та бази даних;


9)розвиток ШІ-технологій, при якому робота зі штучним інтелектом стає базовою навичкою для розробників додатків і фахівців сфери інформаційно-комунікаційних технологій. Сьогодні тільки висококваліфіковані експерти можуть працювати з ШІ;


10)збільшення інвестицій у відкриту екосистему ШІ та розвиток наступного покоління фахівців, які працюють з ШІ, для задоволення попиту в галузі, що дедалі збільшується.


Масове впровадження Ascend 310 і ModelArts

Під час конференції Huawei Connect 2018 компанія Huawei анонсувала свою стратегію ШІ. Також компанія представила портфоліо для всіх сценаріїв використання, включаючи ШІ-процесор Ascend 310 й універсальну платформу розробки ШІ-продуктів ModelArts.


Ascend 310 — це перша комерційна ШІ-система на кристалі (SoC) від Huawei у серії Ascend-Mini. Маючи максимальну споживану потужність у 8W, Ascend 310 досягає 16 TeraOPS для операцій з цілими числами (INT8) і 8 TeraFLOPS для операцій з половинними числами (FP16). Це робить Ascend 310 найпотужнішою ШІ-системою на кристалі для edge computing. Вона також оснащена 16-канальним FHD відеодекодером.


З моменту свого запуску Ascend 310 уже був широко впроваджений у великому спектрі продуктів і хмарних послуг. Наприклад, мобільний центр даних Huawei (Huawei's Mobile Data Center — MDC) 300, що застосовує Ascend 310, використовувався багатьма автобудівельними компаніями у виробництві маршрутних автобусів, електротранспорту і для автономного водіння.


Карти прискорення і сервери з серії «Атлас», що використовують Ascend 310, сьогодні є результатом десятків промислових рішень (наприклад, розумне транспортування і розумна електромережа), розроблених десятками партнерів.


Ascend 310 також робить можливими послуги Huawei Cloud, такі як аналіз зображень, оптичне розпізнавання символів (OCR) і розумний аналіз відео. Існує більше 50 API для цих послуг. Наразі кількість API-викликів на день перевищила 100 мільйонів, і, за оцінками експертів, до кінця 2019 року цей показник досягне 300 мільйонів. Понад 100 компаній використовують Ascend 310 для розробки власних ШІ-алгоритмів.


ModelArts від Huawei надає послуги розвитку моделей, що охоплюють весь процес, починаючи зі збору даних і розвитку моделі та закінчуючи розвитком і розгортанням моделі. Сьогодні більше 30 000 розробників використовують ModelArts, щоб справлятися з понад 4 000 тестувань на день (що в сумі відповідає 32 000 годин). Серед цих завдань 85% пов'язані з відеообробкою, 10% — з аудіообробкою і 5% — з машинним навчанням.


З сьогоднішнім запуском Ascend 910 і MindSpore компанія Huawei розкрила ключові складові свого ШІ-портфоліо для всіх сценаріїв використання. «Ми рухаємося вперед згідно з планом. Ми обіцяли повноцінне портфоліо ШІ-продуктів для всіх сценаріїв використання. І сьогодні ми його надали. Цей запуск є новим витком розвитку компанії Huawei у сфері ШІ», — сказав Ерік Ксю.


Наприкінці свого виступу Ерік Ксю додав, що Huawei представить ще більше продуктів-дебютантів ШІ на конференції Huawei Connect 2019, яка відбудеться 18-20 вересня в Шанхаї.


Huawei тісно співпрацює з бізнес-партнерами, щоб зробити ШІ більш поширеним і доступним у всьому світі. Адже саме штучний інтелект допоможе отримати максимальну користь від цифрових технологій для кожної людини, кожного дому, автотранспорту та підприємства.

Система комментирования SigComments